🚀 Tilbud Nettbutikk med 50% OFF forever. Finn ut mer nå!

SHARE

Hvordan starte en mat leveringstjeneste

how to start food delivery business from home,

SHARE

Matleveringstjenesten er et must for cateringbedrifter som ønsker å skille seg ut fra konkurrentene og ha en oppmerksomhetsgest mot kundene sine, noe som gir dem muligheten til å nyte favorittrettene sine i full komfort og uten å måtte forlate huset.

I en tid hvor krisen med koronaviruset har forårsaket betydelige restriksjoner på catering, har det som alltid har vært et kvalitetskjennetegn (hjemmematlevering) forvandlet til et verktøy som er i stand til å redde virksomheten din fra den nåværende vanskelige situasjonen og øke omsetningen i fremtiden. Faktisk har restauranter, pizzeriaer, isbarer osv. som allerede lager eller bestemmer seg for å starte en matleveringstjeneste, et ekstra utstyr og styrker sin markedsidentitet.

På den andre siden, Vi bør ikke glemme den utbredte populariteten som matleveringsbedrifter har fått de siste årene: flere og flere mennesker tiltrekkes av abonnement på måltidslevering, hovedsakelig for å gjøre det lettere. I tillegg tilbyr matleveringsbedrifter vanligvis hjemmelagde måltider, som er sunnere alternativer enn hva deres hurtigmat- og restaurantleverings motparter tilbyr.

Å starte en matleveringsvirksomhet er ikke vanskelig i seg selv, takket være de mange appene for hjemlevering tilgjengelig på nettet. Faktisk, i løpet av de siste månedene, har mange restauratører begynt å starte en lokal matleveringstjeneste for å takle krisen i koronaviruset, ofte improvisert. Som et resultat ble hjemmeleveringsmarkedet raskt mettet og antallet negative anmeldelser økte (leveringsforsinkelser, maten kom kald eller til og med bestillinger betalt og aldri mottatt). Det følger at improvisasjon ikke hjelper. 

Om du er en catering profesjonell lurer på hvordan starte en matleveringstjeneste i en liten by eller et kjøkken lidenskapelig etterforskning hvordan starte matleveringsvirksomhet hjemmefra: før du lanserer deg selv inn i leveringsverdenen, må du lære og lage et profesjonelt system, spesielt nå som hjemleveringstjenesten kan være livlinen for restaurantvirksomheten din. 

I denne artikkelen vil vi gi deg noen viktige tips som tar sikte på å hjelpe deg i beslutningen om å starte en matleverings virksomhet hjemmefra eller starte en matleveringstjeneste for restauranten din.

Matleveringstjeneste eller matleveringsvirksomhet?

Før du begynner med å forklare hvordan du starter en matleveringstjeneste eller hvordan du starter en matleveringsvirksomhet hjemmefra, må vi spesifisere forskjellen mellom disse to typene matleveringstjenester: restaurantleveringstjenester og måltidsleveringstjenester.

Når vi snakker om å starte en matleveringstjeneste refererer vi til restaurant leveringstjenester som består i å hjemlevere til kundene rettene som restauranten allerede tilbyr på sin meny. Restauranten kan tilby denne tjenesten på egen hånd eller for å bruke tredjeparts applikasjoner, og belaste kundene med et leveringsgebyr.

På den andre siden snakker vi om å starte en matleveringsvirksomhet hjemmefra, viser vi til leveringstjeneste for måltider det betyr at en kokk eller kokk, ofte hjemme hos seg selv eller et leid kjøkken, gir ferdiglagde måltider eller ingredienser til hjemmemåltid som leveres til hjem eller bedrifter.

Nå som forskjellen mellom de to typene leveringstjenester er tydelig, kan vi flytte for å gi deg noen tips både for eksisterende cateringbedrifter og for nye gründere.

Hvordan starte matleveringstjeneste: tips til cateringbedrifter

Hvis du leser denne artikkelen, er den første antagelsen at du har en cateringvirksomhet (en restaurant, en bar, en pizzeria, osv.) som står overfor økonomiske vanskeligheter på grunn av Covid-19-nødsituasjonen, og at du lurer på hvordan du skal starte en matleveringstjeneste for å hjelpe bedriften din med å overleve og overvinne denne vanskelige tiden.

Vi listet opp hovedreglene for hvordan du starter matleveringstjeneste som skal være vellykket. Det er selvsagt viktig at servicen er rask og effektiv, at maten kommer i perfekt stand og at alle hygiene- og sikkerhetsforskrifter i dag, mer enn noen gang, respekteres. La oss se hvordan vi gjør det mulig.

1. Rekrutter dine egne sjåfører

how to start restaurant food delivery service

Selv om det er mange matleveringsplattformer å stole på, er det like sant at de fleste forbrukere fortsatt foretrekker å bestille direkte fra sin pålitelige restaurant i stedet for å gå gjennom en tredjepartsapp som tilbyr matlevering til hjemmet. Så, hvis du kan, rekruttere dine egne leveringspersoner til å utføre hjemlevering. 

Ved å benytte deg av interne budbringere kan du holde kvaliteten på hele prosessen under kontroll, fra tilberedning av retten til hjemlevering, alt til fordel for merkevaren din. Husk at personen som er utpekt for hjemlevering vil være ansiktet til restauranten din foran kunden, så det er viktig at leveringspersonen er opplært og i stand til å håndtere ethvert problem som måtte oppstå. 

For å starte matleveringstjenesten i dette øyeblikket kan det være en god idé å involvere ditt nåværende personale, i det minste i oppstartsfasen av tjenesten. Hvis du derimot ikke har nok personale til å utføre denne oppgaven, velg hjemleveringsappen nøye. 

2. Bestem omkretsen til din leveringstjeneste for mat 

Det andre trinnet er å definere omkretsen innenfor for å utvide matleveringstjenesten. Den maksimale avstanden du kan dekke avhenger mye av din restaurantmeny, rettene du har valgt å levere og deres bedervelige natur. Hvis maten lett blir bortskjemt, vil det være nødvendig å definere en smal omkrets, der hver kunde kan nås på noen få minutter; tvert imot, hvis maten har lang holdbarhet, er det også bra med et bredere utvalg av hjemleveringer. 

Uansett er en optimal omkrets den som lar deg nå din lengste kunde på maksimalt 10-15 minutter, til fordel for kvaliteten på maten som kommer fortsatt varm og godt presentert. Ingen vil spise en pizza som ble bakt en halvtime tidligere, tror du ikke? Hvis du skal starte en matleveringstjeneste i en liten by, vil du garantert ha en fordel på dette punktet.

3. Velg gjennomsnittet for din leveringstjeneste for mat

how to start a food delivery service

Avhengig av leveringsomkretsen du velger, kan du velge ulike typer transportmidler: i preferanserekkefølge kan valget falle på en scooter (helst en elektrisk), sykkel og bil. Mopeden er et smidig kjøretøy som lar deg gjennomføre hjemlevering raskere enn andre midler. Dessverre er det ikke alltid mulig å finne en samarbeidspartner som har en motorsykkel; i dette tilfellet kan du vurdere å ta en firmascooter for matleveringsvirksomheten din. 

Sykkelen er absolutt mer miljøvennlig, men den garanterer ikke samme leveringshastighet som en moped, mens bilen er den mest forurensende, tungvinte (du må parkere for å utføre leveringen) og trege alternativet av de tre (tenk deg bli flasket opp i trafikken!). 

4. Bruk beholdere som er egnet for matlevering 

Som vi nevnte, når du tenker på hvordan du starter en lokal matleveringstjeneste, må du sørge for at maten ankommer kundenes hus fortsatt varm og med en god presentasjon. I denne forstand er det viktig å velge riktige beholdere for matleveringstjenesten. 

hvordan starte en matleveringstjeneste i en liten by

I den spesialiserte storskala distribusjonen er det isotermiske bokser av alle typer som dekker ethvert behov for hjemlevering av smørbrød, pizza, iskrem eller annen kald eller varm mat. Uansett gjelder standardene som disse beholderne må oppfylle, hygiene, renslighet, motstand, soliditet og tilstedeværelsen av MOCA-sertifisering (Materials and Objects in Contact with Food).

Hvordan starte en matleveringsbedrift hjemmefra: tips til gründere

Den andre antagelsen om at du leser denne artikkelen er at du liker å tilberede måltider hjemme, og ser på populariteten til matleveringsbedrifter de siste årene, vurderer du seriøst muligheten for å konvertere lidenskapen din til en jobb og bli en gründer.

At this point, you are surely wondering how to start food delivery business from home, reducing risks and investments at most. Here we are to give you some advice. 

1. Undersøk markedet først

Som enhver annen virksomhet består det første trinnet i å undersøke målmarkedet. Identifiser hva målmarkedet ditt ønsker å ha for måltidene sine og studer lokaliteten der målmarkedet befinner seg, og tilpass deretter tilbudet. For å ta et eksempel: hvis målkundene dine er studenter ved et universitet i nærheten, kan det være lurt å fokusere mer på lette og tunge snacks; mens hvis målmarkedet ditt er de ansatte i et tilstøtende kontorbygg, kan det være lurt å tilby sunne lunsjmåltider.

Når du har identifisert hva målmarkedet ditt er, velg et fengende navn for bedriften din for å være attraktiv for den målgruppen og tilpass måltidene dine i henhold til dine målbehov.

create a food delivery business from home

2. Forbered materialet du trenger

Heldigvis trenger du ikke å ha en betydelig startkapital for å starte en matleveringsvirksomhet hjemmefra. Du trenger ikke engang å kjøpe mye materialer, apparater eller redskaper for måltidsforberedelser, fordi de fleste av dem allerede finnes i hjemmet ditt. Du trenger kanskje bare følgende:

  • Måltidsbeholdere og redskaper av plast eller papp for levering
  • Store gryter og panner som lar deg lage mat i store partier
  • Store matbeholdere hvor du oppbevarer maten din etter å ha tilberedt dem.

3. Utvikle en markedsførings strategi

Hver bedrift trenger en markedsføringsstrategi, det gjør du også når det gjelder å starte en matleveringsbedrift hjemmefra. Du trenger en markedsføringsstrategi for å finne ut hvordan du kan nå målmarkedet effektivt, spesielt hvis du fortsatt er i begynnelsen. Du kan fokusere på jungeltelegrafen fra naboer og venner, digitale markedsføringskampanjer på sosiale medier (som Facebook og Instagram) eller legge igjen flygeblader og plakater i nærliggende kontorer, skoler eller boligområder. Ikke glem å lage et flott logodesign!

4. Lag en bedrift og en måltidsplan

Vel, du har bestemt deg for å starte en matleveringsvirksomhet hjemmefra, og vi gratulerer deg for din tapperhet. På dette tidspunktet, uansett hvor liten bedriften din er, trenger du en forretningsplan og en måltidsplan for hver uke. Med en forretningsplan kan du forutse om matleveringsbedriften din vil ha en retur eller om du bare vil få et break-even beløp. 

I forretningsplanen din bør du inkludere: 

  • Kostnad for å selge hver pakke mat, per måltid og per sted
  • Handleliste og pris på ingredienser
  • Andre nødvendige kostnader for tilberedning av måltider (som gass, elektrisitet og arbeid)
  • Arbeidskostnad for dine ansatte – for eksempel hvis du har en deltidsassistent til levering eller matlaging

5. Oppnå dine lisenser og tillatelser

Sist, men ikke minst, for å starte en matleveringsvirksomhet hjemmefra er det viktig å søke om alle lisenser og tillatelser som trengs og å oppfylle alle nødvendige plikter, for eksempel: forretningstillatelser, skattebetalinger, sanitærtillatelser, mathåndteringsseminarer og tillatelser.

Selv om du driver virksomheten hjemmefra, er fordelen med å ha alle lisensene og tillatelsene klare at kundene vil stole mer på deg ettersom du er en legitim virksomhet, og det er spesielt viktig i denne historiske perioden hvor folk ønsker sikkerhets- og helsegarantier. 

Strategier for å markedsføre din lokale matleveringstjeneste

hvordan starte en matleveringstjeneste i en liten by

Når du har lært hvordan du starter en lokal matleveringstjeneste, må du gi kundene dine (og ikke-kunder) beskjed om at fra nå av kan de bestille måltidene sine direkte hjemmefra. La oss se nedenfor hvordan du markedsfører matleveringstjenesten din. 

Først av alt, bør du aldri overse å oppdatere din Google My Business fanen, et ekte visittkort der du kort skal beskrive alle metodene for hjemlevering du tilbyr, inkludert selvfølgelig dagene og tidspunktene. 

For det andre, bruk alle kanalene du har til rådighet for å gjøre menyen og kontaktene dine lett tilgjengelige. Det ideelle ville være å ha et grensesnitt for å bestille mat online direkte fra nettstedet ditt (hvis du har de nødvendige ressursene, kan du utvikle en app for din lokale matleveringstjeneste), ellers kan du fokusere på en god reklamekampanje på sosiale nettverk. En god måte å øke hjemleveringene på er å lansere tilbud blant følgerne dine, for å tiltrekke seg nye kunder og beholde de som allerede er lojale. 

Her er noen nyttige tips for å markedsføre din lokale matleveringstjeneste på sosiale nettverk: 

  • publisere temabilder på Instagram, kanskje ved å lansere en spesiell hashtag for å spre gjennom historiene; 
  • opprette et arrangement på Facebook med bilder av "bak kulissene" (for eksempel leveringsmannen som forbereder boksene, kokken ordner oppvasken i beholderne, osv.); 
  • designer en fargerik og fengslende plakat med kunngjøringen om fødselen av tjenesten, som skal annonseres gjennom de forskjellige kanalene; 
  • Laste opp videoer av personalet som snakker om initiativet, og fremhever dets kvalitet og styrker. 

Til slutt, husk at kreativt og fengslende innhold (kvalitetsbilder og videoer) og kort, men tydelig informasjon alltid vinner på sosiale medier. 

Ideer for å forbedre matleveringstjenesten

Rådene som er gitt til nå om valg av leveranser, passende containere, leveringsomkrets, kampanjekanaler osv. gjelder for de som har bestemt seg for å starte en matleveringstjeneste for første gang eller de som allerede tilbyr denne tjenesten og ønsker å forbedre den, men også for de som ønsker å starte en matleveringsvirksomhet hjemmefra.

La oss nå se noen ideer for å forbedre den eksisterende hjemmeleveringstjenesten og hvordan vi kan gjøre den mer effektiv totalt sett 

Først av alt kan du prøve å inkludere et sett med bestikk og servietter i leveringsboksen, en liten tanke som kunden utvilsomt vil sette pris på; dette tilbehøret må være godt forseglet, hygienisk og kanskje laget av resirkulerbare materialer. Hvis rettene krever det, kan du også legge til noen poser saus for å krydre retten. 

how to start a local food delivery service

For det andre, prøv å alltid sikre levering i tide, enda bedre hvis kunngjort med en melding på telefonen. En godt utført hjemlevering kan friste deg til å legge igjen en anmeldelse, og vi vet hvor viktige meninger på internett er for å bygge kundelojalitet og tiltrekke nye. Faktisk ender det meste av tiden med at en ny kunde velger den tjenesten som har de mest positive meningene fra fornøyde kunder. Dette gjelder spesielt hvis du har bestemt deg for å starte en matleveringstjeneste i en liten by: du vet hvor viktig jungeltelegrafen er blant venner og familie.

Triksene for hvordan man lager hjemlevering slutter tydeligvis ikke der: du må koordinere koketidene godt med leveringspersonen, sørge for at kvaliteten på det leverte produktet alltid er veldig høy, at leveransene er seriøse og profesjonelle, registrere detaljene til kunden, skjemme bort ham og beholde ham.

Konklusjoner 

Etter å ha forklart hvordan du starter en matleveringsvirksomhet – fra hva du trenger, hvilke trinn du skal følge og minimumskravene som må oppfylles for å levere hjem – håper vi at våre råd vil hjelpe deg med å lansere eller styrke matleveringstjenesten til din restaurant eller virksomhet. 

Akkurat som vi har gitt deg 6 gode grunner til hvorfor du bør ha en nettbutikk, i lys av det som skjer i verden og de harde restriksjonene som catering over hele verden opplever, ønsker vi med denne artikkelen å motivere deg til å utforske muligheter for vekst som din bedrift kan ha ved å integrere hjemlevering. Tross alt er dette en tjeneste du kan beholde i fremtiden og som vil fortsette å gi din bedrift et forsprang. 

Abonner på vårt nyhetsbrev

Hold deg oppdatert på de siste Vetrina Live-nyhetene, oppdateringene og kampanjene.

Giuseppe

Giuseppe

Internett- og teknologientusiast med et årti med erfaring innen digital markedsføring. Han kommer til Vetrina Live som markedssjef etter å ha jobbet i Milano for et multinasjonalt medieselskap og en e-handel for klær.

Populære innlegg